Het project ‘MKB Toegankelijke Route’ gaat op 31 augustus van start in Millingen aan de Rijn en Groesbeek. MKB Toegankelijke Route is een initiatief van VNO-NCW en MKB (Midden- en kleinbedrijf)-Nederland. Met het project willen de initiatiefnemers winkelgebieden toegankelijker maken. Om dit te bereiken gaat een team van MKB Toegankelijk langs bij ondernemers in een winkelgebied. Ondernemers die mee willen doen laten hun winkel of horecazaak toetsen op toegankelijkheid.

Een gespecialiseerde keurmeester voert de toets ter plekke uit. De ondernemers krijgen ook praktische tips en handvatten. Op die manier kunnen ze zelf aan de slag om hun bedrijf (nog) toegankelijker te maken.  

Een bedrijf dat aan het basisniveau toegankelijkheid voldoet, krijgt het keurmerk voor toegankelijkheid: www.keurmerktoegankelijkheid.nl(externe link)

MKB Toegankelijke Route bezoekt het komende jaar 22 winkelgebieden door heel Nederland. De aftrap is op 31 augustus in onze gemeente.

Wethouder Sylvia Fleuren

“De gemeente Berg en Dal wil dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Dat betekent dat ook mensen met een beperking zonder obstakels moeten kunnen deelnemen aan het openbare leven. Daar hoort ook recreëren, winkelen en een hotel- of restaurantbezoek bij. Daarom is de toegankelijkheid van winkels en horeca zo belangrijk. Met kleine aanpassingen is vaak al een grote verbetering mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een drempelhulp of een menukaart in groter lettertype.’’

Meer informatie?

Heeft u vragen over de MKB Toegankelijke Route?  Neem dan contact op met Ingrid Verheij via mkbtoegankelijk@ongehinderd.nl.