Het bruggetje over de spoorkuil bij Groesbeek is weer open. Maanden moesten fietsers en wandelaars er omheen. Maar vrijdag 10 december verwijderde wethouder Sylvia Fleuren dan eindelijk het laatste bouwhek en konden de eerste enthousiastelingen het opgeknapte bruggetje oversteken. Het bruggetje is ruim 100 jaar oud en erg populair bij wandelaars en fietsers. Veel inwoners van Groesbeek hebben er fijne herinneringen aan. Zo ook Gerard Croijmans. Na een oproep van de gemeente deelde Gerard zijn mooie verhaal over het bruggetje. 

“Tijdens de vakantie met ons gezin in een kampeerboerderij in Groesbeek in 1959 ging ik met mijn vader fietsen in het Groesbeekse bos. Bij het spoorbruggetje aangekomen hoorden we in de verte een stoomlocomotief aankomen. We besloten te wachten of hij onze kant op zou komen. Ja  hoor, na een korte tijd zagen we de trein komen vanuit de richting Kleef. 

Mijn vader en ik bleven midden op het bruggetje staan. De machinist zag ons waarschijnlijk staan en toen de locomotief onder het bruggetje reed, liet de machinist een grote witte wolk stoom ontsnappen. Ik stond met mijn vader gehuld in een enorme witte rookwolk. Misschien niet zo gezond, maar het zorgde voor een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. 

Ik woon nu alweer 44 jaar in Groesbeek, toentertijd woonde ons gezin in Apeldoorn. Ik rij nu regelmatig met mijn scootmobiel over het fietspad langs het oude spoor en elke keer als ik onder het bruggetje doorrij moet ik denken aan DAT moment.”

De gemeente heeft onder andere het brugdek vervangen, de leuningen en het metselwerk hersteld en de brug opnieuw geschilderd.