Wat gaan we doen?

We gaan het riool van de Nassaulaan verbinden met het riool in de Pr. Christinalaan. Dit doen we via de Pr. Margrietlaan. Hierdoor verbeteren we de afvoer van water. Ook geeft dit als kans om de Nassaulaan opnieuw in te richten. We gaan een gedeelte van de Pr. Margrietlaan (gedeelte tussen Nassaulaan en Pr. Christinalaan) na de werkzaamheden herstraten. Het fietspad blijft behouden. De uitvoering staat gepland voor begin 2022. We hebben ook een video van de herinrichting Nassaulaan gemaakt(externe link).

Wat hebben we al gedaan?

We hebben al diverse maatregelen uitgevoerd om de wateroverlast te verminderen in Berg en Dal en de hoeveelheid rioolwater naar het stelsel van gemeente Nijmegen te laten lopen. Zo brengen we in de wijk Hamersveld al het regenwater in de grond. In de Pr. Bernardlaan en Prinses Beatrixlaan hebben we het riool vergroot. En twee jaar geleden is er een heel groot bergingsriool gelegd onder de Kwakkenberglaan.  

Aanleg riool

Op 30 mei jl. is aannemer v. Kesteren uit Groesbeek gestart met de aanleg van het riool. We zijn gestart op de Pr. Cristinalaan en werken voor de vakantie door via de Pr. Magrietlaan naar de Nassaulaan. Op deze kruising stoppen we voor de zomervakantie en na de vakantie gaan we verder op kruising Nassaulaan – Oude Kleefsebaan. Zo werken we richting Stollenbergweg. Wanneer er exact voor uw woning gewerkt wordt, ontvangt u hiervan nog een brief van de aannemer. Helaas is de start van aanleg riool erg vertraagd, dit heeft alles te maken met de huidige levertijden die door de omstandigheden in de wereld gigantisch zijn toegenomen. We hopen het project echter wel eind oktober/begin november af te kunnen ronden. 

Nieuwsbrief

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met Pierre Kersten. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06-13 14 36 17 of via e-mail p.kersten@bergendal.nl