Heeft u door corona minder inkomen? En kunt u hierdoor uw huur, hypotheek of gas, water- en lichtrekening niet meer betalen? Dan kan de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) u misschien helpen.

Met de TONK ontvangt u 200 euro netto per maand. De regeling loopt van 1 januari 2021 tot 1 juli 2021 en geldt met terugwerkende kracht.

Hoe kunt u de TONK aanvragen?

Inwoners van onze gemeente kunnen de TONK aanvragen via www.bergendal.nl/tonk.
Lukt het niet om de TONK via onze website aan te vragen? Bel dan 14024 op maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 uur en 17:00 uur. Wij sturen het formulier dan naar u toe.

Voorwaarden TONK

Alle voorwaarden voor de TONK staan op www.bergendal.nl/tonk. Bij de aanvraag kijken we bijvoorbeeld naar het inkomen van een partner en het eigen vermogen. De TONK is een vergoeding voor noodzakelijke woonkosten. Het is geen algemene ondersteuning van het inkomen. U kunt de TONK alleen aanvragen voor de maanden dat u minder inkomen had.

Wethouder Irma van de Scheur: ‘’De economische gevolgen van corona zijn enorm. Het raakt veel mensen en de gevolgen zullen nog jarenlang voelbaar zijn. Gelukkig hebben we allerlei ondersteuningsmaatregelen, zoals de TOZO voor ondernemers en zelfstandigen. Toch dreigen sommige inwoners tussen wal en schip te raken. Ze hebben door corona minder inkomen, maar komen niet in aanmerking voor bestaande regelingen. Ik ben blij dat we deze inwoners nu kunnen helpen met de TONK.’’