Wilt u met uw nieuwe politieke partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022? Dan moet u deze nieuwe partij registreren. Dit kunt u uiterlijk op 20 december 2021 doen.

Waarom registreren?

Met de registratie legt u de naam van uw partij vast. Deze partijnaam komt dan bovenaan de kandidatenlijst en op het stembiljet te staan.

U bent niet verplicht een partijnaam te laten registreren. Registreert u uw partijnaam niet voor 20 december? Dan kunt u nog steeds onder voorwaarde meedoen met de verkiezingen, maar dan met een blanco lijst. Er komt dan geen naam bovenaan de kandidatenlijst en op het stembiljet te staan, maar alleen een lijstnummer.

Hoe kunt u uw partijnaam registeren?

Wilt u uw partijnaam laten registreren? Neem dan contact op met het projectbureau Verkiezingen van de gemeente Berg en Dal, via e-mail verkiezingen@bergendal.nl. Dan vertellen wij wat u allemaal moet aanleveren voor de registratie.

Landelijke partijen

Is uw partijnaam al geregistreerd voor de Tweede Kamerverkiezing of voor de verkiezingen van de Provinciale Staten? En wilt u meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen? Dan hoeft u de naam niet opnieuw te laten registreren. 

Soms willen plaatselijke afdelingen van landelijke partijen bijvoorbeeld de plaatsnaam toevoegen aan de landelijke naam. In dat geval moet u de naam wél apart laten registreren. De landelijke partij moet toestemming geven om de aangepaste naam lokaal te gebruiken. 

Meer informatie op www.bergendal.nl/verkiezingen.