De gemeente Berg en Dal heeft sinds 29 april een nieuwe website. De nieuwe website was nodig omdat het systeem achter de oude website niet meer werd ondersteund. De nieuwe website is overzichtelijker dan de oude. De site is ook gebruiksvriendelijker en toegankelijker voor inwoners met een (visuele) beperking. 

Overzichtelijk

De website is ingericht op basis van het zoekgedrag van bezoekers. Onderwerpen waar bezoekers het vaakst naar zoeken staan vooraan op de website. Er is ook gekeken hoe bezoekers zoeken en waar bezoekers een onderwerp verwachten. Dat is gedaan met een test waar ruim 100 mensen aan mee hebben gedaan. Ook is de zoekfunctie zelf verbeterd waardoor inwoners onderwerpen sneller vinden. 

Toegankelijk

Websites van overheden moeten voldoen aan strenge toegankelijkseisen. Ze moeten toegankelijk zijn voor alle inwoners, met en zonder beperking. Jaarlijks wordt de toegankelijkheid onderzocht door een onafhankelijke organisatie. De toegankelijkheidseisen gaan bijvoorbeeld over het contrast op de website, maar ook over de opmaak van de tekst, het kleurgebruik, het zoeksysteem, enzovoort. De toegankelijkheid van de website is vooruitlopend daarop ook al getest door een inwoner met een visuele beperking.

Quote burgemeester: “Ik ben blij met onze nieuwe website. Het is ontzettend belangrijk dat zowel inwoners, ondernemers als toeristen snel de informatie vinden die ze zoeken. Dat geldt zeker ook voor inwoners met een visuele beperking of oudere inwoners die het soms lastig vinden om digitaal informatie te vinden. Naast de belangrijke praktische wijzigingen, vind ik de nieuwe website ook mooier en beter passen bij onze groene en gastvrije gemeente.”