ontvangen. NL-Alert waarschuwt en informeert u via uw mobiele telefoon bij noodsituaties. Ontvangt u een NL-Alert? Dan is het belangrijk dat u meteen het bericht leest, de instructies opvolgt en anderen in uw omgeving informeert.

Het kan gebeuren dat iemand het NL-Alert nog niet heeft gezien. Krijgt u een NL-Alert waarin staat dat u door een rookwolk met giftige stoffen binnen moet blijven en de ramen moet sluiten? En ziet u tegelijkertijd dat de buurvrouw net haar hond uitlaat? Dan kunt u ervan uitgaan dat zij het NL-Alert niet heeft gelezen. Waarschuw haar dan. Zo heeft iedereen direct informatie bij een noodsituatie. 

Zo ontvangt u een NL-Alert

NL-Alert ontvangt u op uw mobiele telefoon. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden. Als u een NL-Alert binnenkrijgt, hoort u een opvallend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal bericht. Het NL-Alert ziet u op het beginscherm van uw mobiele telefoon. Om NL-Alert te ontvangen, moet uw mobiele telefoon aanstaan. U hoeft hier verder niets voor te doen.

NL-Alert is gratis en anoniem, uw telefoonnummer blijft onbekend. U ontvangt NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is. Naast NL-Alert op uw mobiele telefoon, ziet u NL-Alert ook op digitale reclameschermen en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Testbericht

Ieder half jaar in juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een testbericht gaat. Met het NL-Alert testbericht kunt u ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Het eerstvolgende testbericht wordt uitgezonden op maandag 5 juni 2023 rond 12.00 uur.