Werkgevers én werkzoekenden komen makkelijk in contact tijdens de Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen. De eerste editie van 2022 vindt plaats op dinsdag 1 februari van 10.00 tot 12.00 uur. Ook in 2022 biedt de Online Banenmarkt een laagdrempelig platform voor werkgevers, werkzoekenden en intermediairs in onze regio. Iedereen kan gratis lid worden. Kijk op www.banenmarkt-rvn.nl(externe link). (externe link)

Werkgevers en werkzoekenden

Werkgevers uit de regio delen op 1 februari hun vacatures in de LinkedIn-groep van de Online Banenmarkt. Geïnteresseerden kunnen daar direct op reageren. Ook presenteren werkzoekenden en ‘baanveranderaars’ zich actief door hun cv te delen of een (video)oproep te plaatsen. Onderling worden tips en contacten gedeeld. Ook worden er Meet Ups georganiseerd. Tijdens deze online meetings krijgen werkzoekenden een inkijkje in een regionaal bedrijf en vacatures.

Succes

Een mooi voorbeeld van wat de Online Banenmarkt kan opleveren laat deelnemer Shirin (32) zien. Tijdens de decembereditie deed zij een oproep voor werk en deelde haar cv. “Ik deed mee om mijn netwerk te vergroten en contacten met werkgevers te leggen. En dat lukte! Ik werd zelfs benaderd voor een baan en sinds een week ben ik begonnen als administratief medewerker bij de GGD. Allemaal dankzij de Online Banenmarkt.”

De Online Banenmarkt bestaat nu anderhalf jaar en heeft bijna 2.800 leden uit de gemeenten Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen, Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar. De groep staat open voor nieuwe aanmeldingen van werkgevers, werkzoekenden en intermediairs. Meer informatie is te vinden op www.banenmarkt-rvn.nl(externe link).