Horecazaken in de gemeente Berg en Dal mogen ook in 2022 tijdelijk hun terrassen uitbreiden. Door de coronacrisis staan we sinds mei 2020 terrasuitbreidingen toe bij de horeca. Deze gedoogmaatregel loopt tot 1 januari 2022. Door de nieuwe coronamaatregelen verlengen we de tijdelijke uitbreiding tot 1 januari 2023. 

Door de maatregel direct te verlengen tot 1 januari 2023 geeft de gemeente de horeca duidelijkheid voor het hele terrasseizoen van 2022. Het afbreken van het terras halverwege het seizoen is dan niet nodig. 

Wethouder Irma van de Scheur: “De maatregelen zorgen voor een flink verlies aan omzet. We hopen met de uitbreiding van de terrassen de impact van de coronacrisis op de lokale horeca te verzachten.”

Toestemming automatisch verlengd voor horeca zaken met uitbreiding

Horecazaken die al toestemming hebben voor de uitbreiding van de gemeente, krijgen een brief waarin staat dat de uitbreiding automatisch verlengd is. 

Aanvraagformulier voor nieuwe uitbreidingen

Horecazaken die nog geen uitbreiding hebben en hiervoor in aanmerking willen komen kunnen het aanvraagformulier invullen. Dit formulier is te vinden op de website www.bergendal.nl/uitbreiding-terrassen. Bij dit formulier sturen zij ook een tekening of plattegrond op schaal 1:500 of 1:1000. 

Voor een plattegrond op schaal 1:500 waarin ze de situatie kunnen intekenen, kunnen ondernemers contact opnemen via het e-mailadres ruimtelijkeplannen@bergendal.nl

Tijdelijke gedoogmaatregel

De terrasuitbreiding blijft een tijdelijke maatregel. Wil een horecazaak de uitbreiding permanent behouden? Dan kan hij een formele procedure starten om te proberen om de uitbreiding te legaliseren. Deze procedure kost tijd. Door de verlenging geeft de gemeente de aanvragers hier extra tijd voor.