Duurzaamheid en toerisme kunnen hand in hand gaan. Het is dan ook ons doel om van gemeente Berg en Dal een duurzame toeristische bestemming te maken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verminderen van afval en het verbeteren van afvalscheiding op vakantieparken, hotels en in huisjes. Om uit te zoeken hoe toeristische ondernemers dat het beste kunnen aanpakken zijn we in 2021 een Pilot gestart met de Maikenshof Recreatie.

Slimmer inkopen

Door hun afvalstromen voor glas- papier- en restafval in kaart te brengen, ontdekte de Maikenshof dat de manier waarop zij inkopen veel invloed heeft op het afval dat ze produceren. 

Vervolg

De komende maanden gaat Maikenshof Recreatie als proef naast de afvalstromen glas-, papier- en restafval ook plastic- en groenafval gescheiden inzamelen. Tijdens de pilot wordt gemeten in hoeverre het restafval verminderd wordt en hoe groot de milieuwinst en financiële besparing hiervan zijn. Samen met de STER worden de resultaten gedeeld met de ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector.