Horecazaken en winkeliers in de gemeente Berg en Dal kunnen vanwege de coronacrisis sneller een tijdelijke overkapping plaatsen. Hiervoor versnellen we de aanvraagprocedure. De verwachte doorlooptijd is nu 4 weken. Dit was eerst 8 weken. Ook hebben we besloten om de terrasuitbreidingen bij de horeca langer toe te staan. Dit was tot 1 mei. En is nu verlengd tot 1 oktober 2021, of althans tot zolang als de beperkende coronamaatregelen hiervoor gelden.

De huur voor de terrassen voor 2021 brengen we alleen in rekening voor de periode dat de terrassen open mogen.

Wilt u een overkapping plaatsen?

Voor het plaatsen van een tijdelijke overkapping (tot 1 oktober 2021) moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Dit kan via het omgevingsloket www.omgevingsloket.nl. Bij de aanvraag stuurt u onder andere een situatietekening mee op schaal 1:500. Om voorrang te krijgen kunt u contact opnemen met Ronald van Hal via 024-751 7735.

Wilt u een overkapping korter dan 1 maand plaatsen? Dan hoeft u geen omgevingsvergunning aan te vragen, maar maakt u een melding bij de gemeente. Hiervoor neemt u contact op met team APV via 14 024

Voordat u de overkapping aanvraagt, moet u eerst goedkeuring krijgen van uw buren. Dit om bezwaren te voorkomen. Hier bent u zelf verantwoordelijk voor. Ook moet de overkapping aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden staan in een memo hieronder op de website.

Wilt u uw terras uitbreiden?

Wilt u uw terras tijdelijk uitbreiden? Dan vult u het aanvraagformulier in hieronder. Bij dit formulier stuurt u ook een tekening of plattegrond op schaal 1:500 of 1:1000.

Download het aanvraagformulier Toestemming verruiming terras

Wilt u de toestemming voor de uitbreiding van uw terras verlengen?

Had u al toestemming voor de tijdelijke uitbreiding van uw terras, blijft de situatie hetzelfde en wilt u de gekregen toestemming verlengen? Stuur dan een mail naar vergunningen@bergendal.nl met uw naam en bedrijfsnaam en als onderwerp” Verzoek verlengen toestemming uitbreiding terras”.

Is er wel iets veranderd aan de situatie? Dan vult u het aanvraagformulier hierboven in.

Plattegrond schaal 1:500

Voor een plattegrond op schaal 1:500 waarin ze de situatie kunnen intekenen, kunnen ondernemers contact opnemen via het e-mailadres ruimtelijkeplannen@bergendal.nl.

Aanspreekpunten

Heeft u als ondernemer, omwonende of als inwoner vragen? Bijvoorbeeld over de locatie van een uitgebreid terras, over een gezamenlijk initiatief of over overlast. Neem dan via de e-mail contact op met de aanspreekpunten: