Samen met inwoners pakken de gemeente en Waterschap Rivierenland wateroverlast en verdroging in Breedeweg aan. We gaan het teveel aan regenwater in de zogenaamde stroombanen opvangen en vasthouden. Voor de aanleg van sloten en waterkommen is grond nodig. Dat heeft de gemeente de afgelopen 1,5 jaar gekocht van landeigenaren. Op 23 februari zetten wethouder Sylvia Fleuren haar handtekening onder de laatste overeenkomst met grondeigenaar Peter Hubers. Nu kunnen we aan de slag met het werk aan Stroombaan 2. 

Wethouder Fleuren: “Het bleek een grote puzzel om de juiste gronden in te kunnen zetten voor onze aanpak. Maar de grote bereidheid van grondeigenaren om in oplossingen te denken en het belang van het dorp voorop te stellen doet me ontzettend deugd. Zo maken we samen goede stappen in dit project. De eerste maatregelen zijn al uitgevoerd en nu kunnen we verder met de rest van de meer dan 40 maatregelen in dit project.” 

Stroombaan 2

De gemeente heeft onder andere grond gekocht van Peter Hubers en gronden rond RKSV Groesbeekse Boys en op Klein Amerika. Hierdoor kan Stroombaan 2 uitgevoerd worden volgens plan. Stroombaan 2 is de stroombaan vanaf de Sint Jansberg/Klein Amerika. Het teveel aan regenwater dat bij woningen en de Buurtmarkt voor wateroverlast zorgde, wordt straks weggevoerd en opgeslagen.

Meer informatie

Meer informatie over het project leest u hier.