Het najaar is het meest ideale moment om te planten. Planten gaan in rust en de bodem is nog lekker warm. Door de warme bodem kunnen de wortels van de jonge planten zich goed ontwikkelen. Hierdoor kunnen ze in het voorjaar meteen beginnen met groeien. U hebt daardoor in het voorjaar al snel plezier van een groene en bloeiende tuin.

Minder water geven

Nog een voordeel van planten in het najaar is dat u minder water hoeft te geven. De afgelopen jaren was de lente vaak erg droog. Jonge plantjes moesten soms wekenlang water krijgen. In de herfst regent het gewoonlijk meer en zijn de nachten langer en vochtiger. Nieuwe planten drogen daardoor minder snel uit, wat veel watergeven scheelt. Het najaar is daardoor een prima periode om te planten.

Moet u in de lente of zomer de planten water geven? Doe dit dan ’s morgens vroeg of ’s avonds, want overdag verdampt het water snel. Ook is het beter om af en toe flink veel water te sproeien dan elke dag een beetje. De planten worden hierdoor sterker. Er is één uitzondering: nieuwe aanplant heeft echt veel vaker water nodig. Maar door in het najaar te planten helpt u de natuur flink.

Plant je mee?

Meer informatie en tips over planten in het najaar is te vinden https://plantmee.nl/