De prijsvraag voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar uit de gemeente Berg en Dal heeft drie winnende ideeën opgeleverd. De werkgroep Jeugd en Politiek van de gemeenteraad van Berg en Dal heeft deze prijsvraag georganiseerd.

1000 euro per idee

De jongeren waren helemaal vrij om hun creativiteit te tonen. De gemeenteraad wil dat goede ideeën ook echt de kans krijgen. Per plan was daarom 1000 euro beschikbaar. Het totale budget voor deze prijsvraag was 3000 euro. In totaal waren er drie inzendingen, die alle drie uitgevoerd kunnen worden.

Voetballen in Millingen

Daan Driessen (22) uit Millingen wil voor de jongeren van Millingen een eigen plek maken waar zij kunnen voetballen. “Ik heb zelf jarenlang overal gevoetbald in Millingen, we konden nergens terecht op een echt veldje met echte goals”. Daar wil Daan nu verandering in brengen.

Opknapbeurt Jop de Skate

Jeffrey Paau (23) uit Millingen wil graag het hutje op de dijk in Millingen aan de Rijn een make-over geven. Niet alleen voor de jongeren, maar ook voor de ouderen. Ook wil hij jongerenontmoetingsplaats “Jop de Skate” opknappen. Samen met Forte Welzijn wordt gekeken hoe dit gebied voor 1000 euro een mooie impuls kan krijgen.

Moestuintje

Nora Jacobs (20) uit Groesbeek had het idee om een moestuintje aan te leggen bij De Lubert. Helaas is dat vanwege de hoge kosten (grondexploitatie) niet mogelijk. Maar er is een alternatief bedacht, dat aansluit op het idee van Nora. Vorig jaar is er vanuit de Voedselbank een initiatief gestart voor een moestuintje aan de Cranenburgsestraat 33. Nora sluit daar bij aan en het bedrag gaat naar de Stichting Voedseltuin.

De komende periode werkt de werkgroep samen met de inzenders de ideeën verder uit. Zij bekijken samen wat hier voor nodig is.