Sinds 1 juli kunt u luiers en incontinentiemateriaal scheiden. Hiervoor zijn speciale containers geplaatst op verschillende plekken in de gemeente. Inwoners weten de luiercontainers goed te vinden. Daarom plaatste Dar in Ooij aan de Rietlanden 3 een extra luiercontainer.

Bewoner Anna uit Ooij is daar blij mee: “Toen ik net een baby had, was er nog geen luiercontainer in Ooij. Ik was dan ook heel blij met de komst van de eerste container, afgelopen zomer. De container is vlakbij, dus ik fiets er vaak even langs. Veel frisser dat we ze nu niet meer bij het restafval hoeven te bewaren. Top dat er nu ook een tweede container komt; geen overbodige luxe met de babyboom hier in Ooij!" 

Waarom luiers en incontinentiemateriaal scheiden?

Door luiers en incontinentiemateriaal apart in te zamelen houden we minder restafval over. En gebruiken we meer afval als grondstof. Van restafval hebben we het liefst zo min mogelijk, omdat dit niet gerecycled kan worden. Van luiers en incontinentiemateriaal maakt Afvalenergiecentrale ARN(externe link) in Weurt plastic korrels. Van deze korrels kunnen producenten nieuwe plastic producten maken. Bijvoorbeeld autobumpers en straatmeubels. Ook winnen we energie uit urine en ontlasting die vrijkomen. Zo gebruiken we meer afval als grondstof. En wordt de hoeveelheid restafval nog minder. Vieze luiers, frisse winst dus!

Meer weten?

Meer weten over de inzameling van luiers en incontinentiemateriaal? Bijvoorbeeld op welke plekken een container staat of waar u zakken voor de inzameling haalt? Kijk dan op www.dar.nl/luiers.(externe link)