Operatie Steenbreek is gestart in de kern Breedeweg. Met deze campagne willen de gemeente en Waterschap Rivierenland zorgen voor een groener Breedeweg met minder stenen. In een groene omgeving kan regenwater makkelijker in de grond wegzakken. Zo verminderen we wateroverlast en verdroging in Breedeweg.

Stenen eruit, GROEN erin

Steenbreek moedigt inwoners aan om zelf aan de slag te gaan. Door tegels uit de tuin te halen en deze te vervangen door groen. Wethouder Sylvia Fleuren: ‘We helpen inwoners van Breedeweg hier graag mee met bijvoorbeeld gratis tuinadvies en een tegelophaal service.’ Meer informatie hierover: www.steenbreekbreedeweg.nl(externe link)

Start campagne

Om de start van de campagne te vieren kregen bezoekers van de Buurtmarkt in Breedeweg vlinderstruikjes cadeau. Wethouder Sylvia Fleuren en heemraad Mathieu Gremmen van het waterschap deelden de plantjes op 17 mei uit.  

Wateroverlast Breedeweg

Het klimaat verandert. Hierdoor krijgen we vaker hoosbuien en tropische temperaturen. In Breedeweg leidt dat tot wateroverlast en verdroging. Het dorp staat wat betreft wateroverlast in de top 10 van Nederland. 

De campagne Steenbreek is een van de veertig maatregelen die de gemeente en Waterschap Rivierenland nemen tegen wateroverlast en verdroging in Breedeweg. 

Aan de slag in de hele gemeente

De gemeente wil samen met inwoners en organisaties Berg en Dal groener maken. Dit doen we met verschillende projecten. Steenbreek Breedeweg is een van die projecten. We starten in Breedeweg en breiden het project uit over de hele gemeente. Vanaf het najaar gaan we ook in andere delen van de gemeente aan de slag met ‘Stenen eruit, GROEN erin’.