U mag stemmen in de gemeente waar u staat ingeschreven. Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan heeft u een kiezerspas nodig. U vraagt de kiezerspas aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Wilt u de kiezerspas schriftelijk aanvragen? Vraag dan een aanvraagformulier aan bij de gemeente via telefoon 14024 of e-mail verkiezingen@bergendal.nl. Zorg ervoor dat het ingevulde formulier uiterlijk op 10 maart vóór 17.00 uur door de gemeente is ontvangen.

U kunt de kiezerspas ook aan de balie van het gemeentehuis in Groesbeek aanvragen. Dit  kan tot 14 maart 2023, 12.00 uur.  Neem wel uw stempas en geldige legitimatiebewijs mee.

Let op! U kunt uw gewone stempas hierna niet meer gebruiken om te stemmen. 

Waar kunt u stemmen met de kiezerspas?

Bij de verkiezing van Provinciale Staten mag u met een kiezerspas ook stemmen in een andere gemeente binnen de provincie Gelderland. Bij de Waterschapsverkiezing mag u met een kiezerspas ook stemmen in een andere gemeente binnen de grenzen van het Waterschap. 

Op de website van de kiesraad staat meer informatie over kiezerspassen voor Provinciale Staten(externe link) en Waterschappen(externe link).

Bent u verhuisd?

Bent u verhuisd in verkiezingstijd? Dan kan het dat u nog moet stemmen in uw oude gemeente. Het adres waar u op 30 januari 2023 staat ingeschreven, bepaalt waar u moet stemmen. Op dit adres wordt ook uw stempas bezorgd.

Wilt u in uw nieuwe gemeente stemmen? Dan moet u bij uw oude gemeente een kiezerspas aanvragen.