Onze gemeente is een natuurgids rijker. De Struingids Berg en Dal staat boordevol informatie over onze natuur, het landschap en de cultuur van het gebied ten oosten van Nijmegen. Ook staan er nieuwe wandelroutes in met mooie kaarten en informatie. Lekker struinen dus.

De makers van de Struingids Berg en Dal zijn Jan van den Berg en Emmie Nuijen. Zij overhandigden zondag 22 mei het eerste exemplaar van de gids aan Ivo Gelsing, voorzitter van de Stichting Recreatie en Toerisme Berg en Dal.

Wat staat er zoals in de gids?

In de gids neemt ecoloog Gijs Kurstjens u mee in 30 jaar natuurontwikkeling in de Millingerwaard. Kinderen kunnen met opdrachten op ontdekking in het Bronnenbos en natuurlijk steken we de grens over met een Duivelsberg- en Duffeltroute. Boswachter Twan Teunissen geeft tips om de uiterwaarden van de Ooijpolder in te duiken. En nog veel meer.

Waar verkrijgbaar?

De Struingids is op verschillende plekken te koop voor € 3,50. Onder andere via www.struingids.nl (externe link)en bij VVV Groesbeek (zie de actuele lijst van verkoopadressen op struingids.nl).