De gemeente Berg en Dal stimuleert de aanleg van hoogwaardig breedband internet in het buitengebied. Bewoners en ondernemers in het buitengebied kunnen een subsidie ontvangen voor de aansluitkosten voor hoogwaardig breedband internet, bijvoorbeeld glasvezel. De subsidie bedraagt € 500 per adres.

Hoe werkt het?

Als u in het buitengebied woont of gevestigd bent met uw bedrijf en u wilt in aanmerking komen voor de subsidie voor de aansluitkosten voor hoogwaardig breedband internet (bijvoorbeeld glasvezel), dan kunt u digitaal een subsidieaanvraag indienen. Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt de subsidie aan u over gemaakt.

Alle spelregels over de tegemoetkoming staan in de Subsidieverordening aansluiting op breedband internet buitengebied gemeente Berg en Dal. Op 21 juli 2020 is besloten om de uiterste aanvraagdatum te verlengen tot 1 juli 2021. U kunt de subsidie dus nog steeds aanvragen. De voorwaarden zoals deze in de subsidieverordening van 2019 genoemd worden blijven gelden.

Wat moet ik doen?

  1. U vraagt de subsidie digitaal aan via onderstaande link naar het formulier 'Aanvraag subsidie breedband internet'. (U voegt daarbij een kopie van de factuur toe. Houd deze bij de hand, u kunt deze direct online bijvoegen.
  2. Wij beoordelen uw aanvraag. Als uw aanvraag compleet is, nemen wij deze in behandeling en krijgt u binnen zes weken een besluit tot subsidievaststelling en daarna binnen zes weken de betaling.

Als het u niet lukt om het formulier online in te vullen en te versturen of u heeft nog vragen, neem dan contact op met Bert Arents. b.arents@bergendal.nl

 

Kosten

Aanvragen van deze subsidie is gratis

Hoe lang duurt het?

Vraagt u de subsidie aan, dan controleert de gemeente of de subsidieaanvraag correct is. Als alles klopt krijgt u binnen zes weken de subsidievaststelling en daarna binnen zes weken de betaling.