Marco Siebers uit Millingen vindt het zonde om leidingwater te gebruiken voor het besproeien van zijn tuin. Hij heeft daarom zijn regenpijp losgemaakt van het riool en gebruikt nu het regenwater dat op zijn dak valt voor zijn tuin. Marco:” Er komt meer water van zo’n dak dan je verwacht. Bij een flinke bui is het leuk om te zien dat er een stroompje regenwater de tuin in loopt.

Marco heeft voor het afkoppelen van zijn regenpijp een subsidie van de gemeente gekregen. Wilt u ook gebruik maken van deze subsidie? Kijk dan op https://www.bergendal.nl/subsidie-afkoppelen-regenpijp.

Marco bij zijn afgekoppelde regenpijp.

Hoe heeft Marco het aangepakt?

Marco heeft de bestrating in zijn tuin iets holler gelegd. Het regenwater stroomt nu van het dak, via de bestrating, naar de tuin. ‘’Mijn voortuin ligt al iets lager, dus het water stroomt daar automatisch naar toe. Omdat de voortuin ook lager ligt dan de straat, loopt het regenwater gelukkig de straat niet op.’’

Wat is er allemaal mogelijk?

Het regenwater stroomt via de bestrating de tuin in.

Marco laat het regenwater in zijn voortuin stromen. Maar u kunt het bijvoorbeeld ook in een vijver laten stromen of in een grindbak.

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Neem dan contact op met onze regenwateradviseur. Zij kan u helpen bij het afkoppelen en bij het aanvragen van de subsidie. De adviseur is bereikbaar via e-mail afkoppelen@bergendal.nl of telefoon 06 – 5807 6183.

Meer informatie over de afkoppelsubsidie op https://www.bergendal.nl/subsidie-afkoppelen-regenpijp.