Subsidie via de gemeente niet meer mogelijk

Subsidie aanvragen bij de gemeente voor energiebesparende maatregelen is helaas niet meer mogelijk. Vele inwoners hebben van deze regeling gebruik kunnen maken en het geld is op. Er zijn wel diverse landelijke regelingen waar u wellicht gebruik van kunt maken.

Wat zijn de mogelijkheden?

Benieuwd welke landelijke subsidiemogelijkheden er zijn? Neem contact op met het Loket Duurzaam Wonen Plus. Dit kan via info@duurzaamwonenplus.nl of door te bellen naar 14 024. Het loket kan inwoners en VvE’s vertellen welke landelijke subsidies er zijn en waar zij die kunnen aanvragen. Ook helpt het loket met aanvragen als inwoners en VvE’s er zelf niet uit komen. En ze helpen u met het aanvragen en vergelijken van offertes.

Uitkering gemeentelijke subsidie

Inwoners die gemeentelijke subsidie eerder al hebben aangevraagd kunnen tot 16 weken na het besluit van de gemeente de energiebesparende maatregelen uitvoeren. Als de uitvoering klaar is, vraagt u de uitkering van de subsidie aan via onderstaande knop. U voegt daarbij een kopie van de factuur en een betalingsbewijs. Houd deze bij de hand, u kunt deze direct online bijvoegen. 

Hoe lang duurt het?

Vraagt u een uitkering van de subsidie aan, dan controleert de gemeente of het uitkeringsverzoek correct is. Als alles klopt krijgt u binnen zes weken de subsidievaststelling en daarna binnen 6 weken de betaling.

Contact

Algemene informatie over energiezuinig wonen vindt u via het Loket Duurzaam Wonen Plus.

Voor informatie over de behandeling van uw aanvraag belt u het algemene nummer van de gemeente 14024.