Patricia Millenaar en Jaap Jeroen Brouwer uit Groesbeek vonden het zonde dat schoon regenwater via de regenpijp wegspoelt in het riool. Ze hebben daarom op 4 plekken bij hun huis de regenpijp losgemaakt van het riool. Wilt u net als Patricia en Jaap ook uw regenpijp afkoppelen? Kijk dan eens naar de subsidie die we hiervoor hebben: www.bergendal.nl/subsidie-afkoppelen-regenpijp.

Patricia: ‘We houden het regenwater nu vast in onze tuin. Dat is goed voor de natuur en we hoeven in droge zomers minder vaak te sproeien. Dat scheelt weer in het watergebruik. Alle kleine beetjes helpen!”

Patricia bij de zijkant van haar huis. Hier komt de regenpijp uit in een grindbak.

Hoe hebben Patricia en Jaap het aangepakt?

Patricia en Jaap laten het water op drie plekken in een grindbak lopen. Ook hebben ze in de achtertuin nog een gootje van dakpannen gemaakt om het water meer naar de tuin te leiden.

Ze vonden het allemaal heel erg meevallen. “’We zijn er twee ochtenden mee bezig geweest. Het is wel belangrijk dat je van te voren goed nadenkt hoe je het aan wil pakken. En dat je alle spullen in huis hebt. Zoals een dop om het riool af te sluiten.’’

Tips en hulp

Het gootje van dakpannen.

Wilt u tips voor het afkoppelen? Of hulp bij het aanvragen van de subsidie? Neem dan contact op met onze regenwateradviseur. De adviseur is bereikbaar via e-mail afkoppelen@bergendal.nl  of telefoon 06-580 761 83.

Meer informatie op https://www.bergendal.nl/subsidie-afkoppelen-regenpijp.