Wist u dat de gemeente Berg en Dal een subsidie heeft voor het losmaken van de regenpijp van het riool? Veel inwoners maakten al gebruik van deze subsidie. Zo ook Frank de Kruijff uit Groesbeek.

Frank: ‘’Door mijn regenpijp af te koppelen kan ik al het regenwater dat op mijn dak valt in mijn tuin laten stromen. Dat geeft een heel goed gevoel. Het is gratis water voor de tuin en het helpt tegen droogte. Het water was anders in het riool verdwenen. Bij een flinke bui ga ik altijd even kijken hoe het regenwater de tuin in stroomt. Leuk om dan te zien dat het werkt!’’

Wilt u ook gebruik maken van de afkoppelsubsidie kijk dan op www.bergendal.nl/subsidie-afkoppelen-regenpijp.

Hoe heeft Frank het aangepakt?

Frank heeft de regenpijp eerst losgemaakt van het riool. Daarna heeft hij de regenpijp onder zijn terras richting tuin gelegd. In de tuin stroomt het regenwater naar een lager gelegen zitkuil. Volgens Frank stroomt deze zitkuil bij een flinke regenbui vol water. Dit water zakt snel weer in de grond.

Frank bij de plek waar de regenpijp de tuin in gaat.
De regenpijp loopt onder het terras door richting tuin.

Wat is er allemaal mogelijk?

Frank laat het regenwater naar een lager gelegen deel in zijn tuin stromen. Maar u kunt het bijvoorbeeld ook in een vijver laten stromen of in een regenton.

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Neem dan contact op met onze regenwateradviseur. Zij kan u helpen bij het afkoppelen en bij het aanvragen van de subsidie. De adviseur is bereikbaar via e-mail afkoppelen@bergendal.nl of telefoon 06 - 580 761 83.

Meer informatie over de afkoppelsubsidie op www.bergendal.nl/subsidie-afkoppelen-regenpijp.