Wethouder Annelies Visser en voorzitter Arjan Zoet

Tennisvereniging Berg en Dal heeft donderdag 22 april de 2e prijs gewonnen bij de landelijke verkiezing ‘Sportaccommodatie van het jaar’. Wethouder Annelies Visser feliciteerde de vereniging door diezelfde avond een bloemetje te overhandigen aan voorzitter Arjan Zoet.

De tennisvereniging hoorde bij de 3 genomineerden voor de prijs. Er deden 31 verenigingen mee aan de verkiezing. Bij de verkiezing draait het om het verduurzamen van sportaccommodaties met oog voor de maatschappelijk rol die ze hebben.

Gezamenlijk initiatief

De jury was erg te spreken over de tennisvereniging. Ze vonden het heel knap hoe zij een bestaande accommodatie volledig hebben verduurzaamd, met veel oog voor circulariteit. Ze vond ook dat de tennisvereniging al haar leden heel goed heeft betrokken en er echt een gezamenlijk initiatief van heeft gemaakt.

Trots

De tennisvereniging is trots: "Want iedere sporter is gebaat bij een krachtige sportaccommodatie. Hierin speelt duurzaamheid een sleutelrol: ons park is nu immers toekomstbestendig, is effectief en efficiënt ingericht en creëert optimale sportomstandigheden voor iedere tennisser. Samen maken we de wereld duurzamer!

Ook de gemeente is trots. Wethouder Visser: “Bij een sportieve gemeente als Berg en Dal horen toekomstbestendige en duurzame sportaccommodaties. We feliciteren de leden van TV Berg en Dal met de 2e prijs voor hun gloednieuwe en duurzame sportaccommodatie van het jaar. We zijn erg trots op hun succes en erg trots dat we hier een bijdrage aan hebben kunnen leveren”.