Dar organiseert van 18 maart tot en met 18 april de Textiel Race. Op verschillende scholen in de regio leren kinderen over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. De scholen nemen het tegen elkaar op om zoveel textiel in te zamelen. In onze gemeente doen de basisscholen Op de Horst en ’t Vossenhol en VSO school Werkenrode mee aan de race. 

Laat uw textiel ophalen

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen? Laat dan tussen 25 maart en 18 april gratis uw textiel thuis ophalen. Dit kan door uw textiel aan te bieden op www.textielrace.nl(externe link). Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. 

Prijzen en korting

De school die het meeste inzamelt wint een schoolreis. Ook is er een prijs voor de tweede en derde plek. Als dank voor het online aanmelden van textiel krijgt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken.

Wat mag er allemaal bij textiel?

Denk bij textiel aan kleding, linnengoed (lakens en handdoeken), tassen, knuffels, schoenen en ook kapot textiel zoals kapotte poetsdoeken. Let op! Doe alleen schoon en droog textiel in een dichte zak. 

Waarom textiel recyclen?

Textiel dat op de juiste manier wordt ingeleverd en gerecycled zorgt voor minder milieuschade. Het zorgt er ook voor dat minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en dat er meer textiel hergebruikt kan worden.