De drie nieuwe toezichthouders van de gemeente

De gemeente Berg en Dal heeft tijdelijk drie nieuwe toezichthouders. Deze toezichthouders ondersteunen de BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaar).

Ze helpen bij meldingen over bijvoorbeeld dumpafval of geluidsoverlast. Ook zorgen ze voor zichtbaarheid in de wijk. Ze gaan in gesprek met inwoners en ondernemers die vragen hebben over de coronamaatregelen.

De gemeente heeft de toezichthouders aangenomen via de zogenaamde ‘coronabanen subsidie’. Met deze Rijksoverheid subsidie kunnen gemeenten tijdelijk extra personeel inzetten voor veiligheid, handhaving en toezicht.

De toezichthouders zijn in dienst tot en met juni 2021.

Burgemeester Mark Slinkman:

‘’Door de coronacrisis hebben gemeenten er extra taken bijgekregen. We voeren veel coronamaatregelen uit en moeten erop toezien dat iedereen zich aan de regels houdt.

De druk op de collega’s van handhaving, toezicht en veiligheid zal de komende maanden niet afnemen. Het einde van de lockdown is helaas nog niet in zicht en ook versoepelingen leveren in eerste instantie alleen maar meer nieuwe regels op. Dit vraagt om extra aandacht en capaciteit. De ondersteuning van drie nieuwe toezichthouders is daarom meer dan welkom.’’