Het besturen van een vereniging of stichting is de afgelopen jaren steeds complexer geworden. Het vraagt steeds meer van bestuurders. We willen bestuurders van verenigingen en stichtingen ondersteunen. Daarom starten we deze zomer een trainingstraject. Heeft u interesse? Geef u dan op voor de inspiratiebijeenkomst op dinsdag 24 mei. Stuur voor 18 mei een mail naar j.derks@bergendal.nl.

Kom naar de inspiratieavond op 24 mei

De inspiratieavond is de eerste stap in het trainingstraject. De spreker is Daniel Klijn, auteur van ‘Besturen met een visie’ en ‘Verenigingen veranderen’.

LET OP: Meld u voor 18 mei aan door een een mail te sturen naar j.derks@bergendal.nl.

Datum24 mei
Start19.00 uur
Einde21.30 uur
LocatieRaadszaal gemeentehuis Groesbeek
AdresDorpsplein 1, 6562 AH, Groesbeek

Programma trainingstraject

Het programma van het trainingstraject is als volgt:

  • Start met inspiratieavond op 24 mei.
  • 4 weken de tijd om gratis deel te nemen aan de e-learning en de online toets.
  • 6 weken de tijd om u gratis te laten registeren als RVVB erkend verenigingsbestuurder.
  • Evaluatiegesprek met beleidsmakers en verenigingsbestuurders die hebben deelgenomen.

Goed bestuurdersschap

Met de inspiratieavond en het trainingstraject krijgen bestuurders inzicht in wat goed bestuurdersschap is en hoe u dit in de praktijk kunt toepassen. Dit wordt gedaan aan de hand van een gedragscode en een e-learning. Het traject wordt afgesloten met een toets. Als u daarvoor slaagt kunt u zich gratis laten registreren als erkend verenigingsbestuurder bij het RVVB.

Alle verenigingen en stichtingen

De inspiratieavond en de training Professionalisering verenigingen/stichtingen zijn bedoeld voor alle verenigingen en stichtingen in de gemeente. We organiseren de inspiratieavond en de training samen met het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB).