Ad en Sonja aan de slag in hun tuin

Vorig jaar legden Sonja Nihot en Ad Vlaar uit Breedeweg een mooie groene voortuin aan. Dit deden ze na een gratis advies van Operatie Steenbreek. Nu laten ze trots het resultaat zien.

Dat de kiezels in de voortuin van zo'n 45 vierkante meter eruit moesten, dat was zeker. Maar wat ze vervolgens met het stuk grond pal in de zon moesten, daar konden Sonja en Ad wel wat advies bij gebruiken. Steenbreek-tuinadviseur Jan Langeveld kwam langs en stelde samen met de bewoners een tuinontwerp op. Ook gaf hij advies hoe ze de arme grond in hun voortuin konden verrijken.

Kiezels eruit, groen erin

Vervolgens gingen Sonja en Ad zelf aan de slag. En nu, een jaar later, heeft de kiezeltuin plaatsgemaakt voor een voortuin vol planten. Dat is niet alleen een stuk fleuriger, maar ook beter voor het opvangen van regenwater na hoosbuien. Ook is het beter voor vogels, bijen en vlinders én beter voor Sonja en Ad!

Het eindresultaat

Gratis tuinadvies en tegels ophalen

Wilt u na een hoosbui minder wateroverlast? Of een tuin die in de zomer minder heet is? Misschien wilt u meer vogels en vlinders in uw tuin? Of lijkt het u gewoon gezelliger, een tuin met bomen, struiken en planten in plaats van steen? Hoe dan ook: kijk eens goed in uw tuin waar u tegels kunt vervangen door groen. Heeft u daar hulp bij nodig? De tuinadviseur van Operatie Steenbreek Breedeweg bedenkt samen met u een plan hoe u de tegels in uw tuin kunt vervangen door groen. Daarna kunt u zelf aan de slag. En de tegels halen we gratis bij u op!

Voorwaarden en aanmelden

Woont u in Breedeweg? Dan kunt u ook gratis gebruikmaken van het tuinadvies of de tegelophaaldienst. Kijk op www.steenbreekbreedeweg.nl (externe link)voor de voorwaarden en meld u aan.