Wilt u uw huis verduurzamen, maar weet u niet goed hoe? Dan kunt u de hulp inschakelen van een gratis energiecoach uit onze gemeente.

De vrijwilligersorganisatie DuurzaamheidsCafé Berg en Dal heeft hiervoor energiecoaches opgeleid. En organiseert en faciliteert de huisbezoeken. De energiecoach helpt u om de kansen en mogelijkheden in uw huis te verkennen. Hoe kunt u uw energiegebruik zo laag mogelijk krijgen? Welke kleine maatregelen kunnen hierbij helpen? Hoe kunt u in uw situatie het best de woning isoleren? Hoe draagt u op die manier bij aan het beperken van gasverbruik en de CO2-uitstoot?

Wat doet de energiecoach?

De energiecoach bekijkt met u uw huis en vertelt u welke verbeterpunten er zijn. Hij/zij stelt samen met u een stappenplan op en maakt hiervan een rapport. Dit krijgt u daarna toegestuurd. Zo bekijkt u samen waar winst te behalen valt. Na een afgesproken periode neemt de energiecoach weer contact met u op om de geplande maatregelen door te nemen. Bij tussentijdse vragen kunt u de coach per mail om informatie vragen.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Wilt u ook aan de slag met het energiezuiniger maken van uw huis? Meld u dan aan via ecoachbend@gmail.com. Vermeld daarbij uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. U krijgt daarna informatie ter voorbereiding van het bezoek. Nogmaals: er zijn geen kosten aan verbonden. Wij verwachten wel dat de energiescan u aanspoort stappen te zetten.

10 vrijwillige energiecoaches

Het DuurzaamheidsCafé Berg en Dal heeft eind 2021 een oproep gedaan binnen de gemeente voor de werving van energiecoaches. De gemeente Berg en Dal heeft de kosten voor de opleiding van de energiecoaches en het adviestraject betaald. 10 enthousiaste vrijwilligers hebben de opleiding gevolgd tot energiecoach. Zij zijn vanaf eind april 2022 inzetbaar voor huisbezoeken als gecertificeerd E-coach.