De ‘Green Key’ is hét duurzaamheidkeurmerk voor bedrijven in recreatie en toerisme. Bedrijven laten er mee zien dat ze op veel vlakken voldoen aan meer dan de wettelijke eisen. Wilt u een Green Key? Er zijn in 2021 nog een paar plekken voor gratis begeleiding naar een Green Key.

Voor toeristische en recreatieve bedrijven

Het project is bedoeld voor recreatieve en toeristische ondernemers in Gelderland die hun bedrijf willen verduurzamen. De gemeente Berg en Dal en de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal bevelen alle ondernemers het Green Key traject van harte aan.

Voordelen van het project 

Meedoen aan Green Key kost op de korte termijn inspanning, maar levert op de langere termijn veel voordelen op. Wist u bijvoorbeeld dat bedrijven met een Green Key of ander groen label beter zichtbaar zijn op boekingssites als Tripadvisor, Booking.com en bookdifferent of via Google? En grotere bedrijven doen steeds vaker liever zaken met bedrijven die een groen label hebben. Meedoen aan het Green Key traject heeft nog veel meer voordelen. Kijk voor alle voordelen en meer informatie op de website van de gemeente Berg en Dal. Zoek op Green Key.

Kosten van deelname 

Dankzij een subsidie van de provincie Gelderland betalen deelnemende bedrijven geen bijdrage voor de begeleiding. De kosten van de maatregelen die een bedrijf moet nemen om aan de eisen te voldoen zijn voor eigen rekening van het bedrijf. De hoogte van die kosten verschilt per onderneming. Ook de kosten voor deelname aan de Green Key zijn voor eigen rekening. 

Informatie en aanmelden 

De coördinatie en begeleiding van het project is in handen van de Stichting KMVK. Via de projectcoördinator Johan Kaspers kunt u zich melden voor informatie en deelname. Mail kaspers@brederodeadvies.nl of bel 06 – 13 51 71 63.

Heeft u andere vragen over duurzaamheid en toerisme? Neem dan contact op met Martine Norden. Zij is beleidsmedewerker recreatie en toerisme bij de gemeente Berg en Dal. E-mail: m.norden@bergendal.nl en telefoon: 06 - 83 44 31 36.