Verkeersmaatregelen Vierdaagse donderdag 18 juli

Van 16 tot en met 19 juli is de Vierdaagse. Traditiegetrouw is de donderdag ‘de dag van Groesbeek'. Hieronder leest u meer informatie over de doorkomst door onze gemeente. Kijk voor alle routes, wegafsluitingen en bereikbaarheid op deze pagina: Bereikbaarheid | 4Daagse.  

Wandelroutes

Zo lopen de wandelroutes:

30 kilometer

De route van 30 km komt vanaf Mook via de Groesbeekseweg/Mooksebaan en gaat verder via de Knapheideweg, Baden Powellstraat/Vlasrootweg. Hierna gaat de route verder via de Herwendaalseweg, net zoals bij de 40 en 50 kilometer.

40 en 50 kilometer

De wandelroutes van 40 en 50 kilometer komen vanaf Milsbeek via de Bredeweg de gemeente binnen. De route gaat verder via de Herwendaalseweg, Pannenstraat, Dorpsstraat, Nieuweweg en Zevenheuvelenweg door Groesbeek. In Berg en Dal gaat de routes via de Watertorenweg, Vinkweg en Kerstendalsweg naar de Oude Kleefsebaan. Daar gaat de route richting Nijmegen.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Tijdens het evenement zijn er verschillende tijdelijke verkeersmaatregelen. Het gaat om afgesloten wegen, parkeer- en/of stopverboden en tijdelijk eenrichtingsverkeer. Let goed op de borden. Alle tijdelijke verkeersmaatregelen staan met verkeersborden aangegeven.

Let op: u kunt de routes niet zomaar oversteken met uw auto. Er zijn 3 plekken waar dit onder begeleiding van verkeersregelaars kan:

  1. de rotonde bij de molen in Groesbeek, van de Mooksebaan naar de Gooiseweg en andersom;
  2. van de Kamp naar de Siep in één richting; van oost naar west;
  3. in Berg en Dal van de Oude Holleweg naar de Molenbosweg in één richting; van noord naar zuid.

Buiten deze mogelijkheden moet u omrijden om de route van de Vierdaagse heen.

Parkeren

Wilt u graag de lopers aanmoedigen? Kom dan het liefst lopend of op de fiets. Komt u toch met de auto? Parkeer dan bij de volgende plekken:

Weiland Zevenheuvelenweg 57
Een deel van het weiland aan de Zevenheuvelenweg 57 is een openbare parkeerplaats. Om hier te komen moet u via de Meerwijkselaan (bij rotonde Sionsweg) en Postweg rijden. 

Het aanrijden vanuit Nijmegen richting deze parkeerplaats over Nijmeegsebaan en Derde Baan is dus niet mogelijk en zelfs niet toegestaan. Dat deel van de Derde Baan (westelijk van Zevenheuvelenweg) is namelijk een route voor hulpdiensten/incidenten. De weg moet daarom vrij blijven van verkeer.

Weiland tegenover Derde Baan 14
Aan de oostzijde van de Zevenheuvelenweg is ook een parkeergelegenheid beschikbaar. Dit is een deel van het weiland tegenover de Derde Baan 14. Om hier te komen moet u via de Wylerbaan - Derde Baan rijden.

Afsluiting Zevenheuvelenweg vanaf zondag 14 juli

De Zevenheuvelenweg wordt vanaf zondag 14 juli afgesloten voor de doorkomst van de Vierdaagse. Het gaat om het gedeelte tussen de Meerwijkselaan en de Siep-Kamp. Bestemmingsverkeer kan de Zevenheuvelenweg alleen bereiken via de kant van de Meerwijkselaan. De Derdebaan is niet afgesloten. 

Vanaf woensdagavond 20.00 uur zijn campers welkom om langs de Zevenheuvelenweg te kamperen en op de donderdag de wandelaars aan te moedigen. Ook voor campers geldt dat er dan alleen via de Meerwijkselaan toegang is tot de Zevenheuvelenweg.