Het riool in de Nassaustraat en in het gedeelte Prins Willem Alexanderstraat bij huisnummers 2 tot en met 10 is slecht. Daarom gaan we het vervangen. We leggen ook een apart regenwaterriool aan. Daardoor wordt het regenwater gescheiden afgevoerd van het vuile rioolwater. We gaan de huidige klinkers vervangen en nieuwe planten neerzetten.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. De aannemer heeft het eerste gedeelte van de nieuwe persleiding gelegd. Deze nieuwe persleiding voert afvalwater af naar de zuivering. De persleiding leggen we op een betere plaats zodat we ruimte maken voor de aanleg van een dubbele rioolstreng. Een rioolstreng is een rioolleiding tussen twee rioolbuizen. Een rioolbuis is voor vuil water en een rioolbuis is om het regenwater op te vangen. De buis voor het regenwater voert dit af naar de sloot naast Nassaustraat 6. Hierdoor houden we dit regenwater in het gebied en voorkomen we dat de bodem uitdroogt. Ook voeren we minder water af naar de rioolzuivering.

Planning

De werkzaamheden duren tot halverwege oktober. Over de exacte planning krijgen de aanwonenden van de aannemer een brief.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het project Nassaustraat? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

De afgelopen periode hebben we nieuwsbrieven verstuurd over de werkzaamheden. Heeft u zich niet aangemeld voor de nieuwsbrief? Hieronder staan linkjes naar de nieuwsbrieven die we eerder hebben verstuurd:

Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen over het ontwerp? Dan kunt u mailen naar projectleider Pierre Kersten via p.kersten@bergendal.nl. U kunt hem ook bellen via telefoonnummer 14 024.