Dar verwijdert het onkruid in de gemeente Berg en Dal. Benieuwd hoe ze dat doen en waar ze op letten? Of hoe u kunt helpen? Lees dan snel verder.

Borstels en hete lucht

Dar gebruikt geen gif of andere chemische bestrijdingsmiddelen bij het verwijderen van onkruid in straten. Dat gaat op een veilige en milieuvriendelijke manier met borstelmachines en heteluchtmachines.

De medewerkers in het groen verwijderen het onkruid rond de plantsoenen op de straat. Met de borstels van de veegmachine halen ze het onkruid weg. De wortels blijven hierbij meestal zitten. Daarom komen ze na een aantal weken terug. Dan kunnen ze het opkomende onkruid inclusief wortels beter behandelen. Dit doen ze met hete luchtmachines en/of bijna-kokend water.

Wat kunt u doen?

Dar is erg voorzichtig met de hete luchtmachines en het bijna-kokend water rondom auto’s. Ziet u Dar in uw straat aan het werk? Zet dan uw auto even ergens anders neer. Als de parkeerplaatsen en straten leeg zijn, kan Dar er goed bij. Dar is ook voorzichtig met de machine langs randen, hagen en andere kwetsbare beplanting. Dit groen moet natuurlijk wél goed blijft groeien. Hierdoor kan er op deze plekken wat onkruid achterblijven.

Onkruid groeit hard door nat en warm weer

Dar doet er alles aan om het onkruid onder controle te houden. Maar het onkruid groeit erg hard door het natte en warme weer. Hierdoor ziet het er helaas niet altijd uit zoals we willen. We vragen hiervoor uw begrip.

Meer informatie of vragen?

Kijk op www.dar.nl/wijkonderhoud(externe link) voor meer informatie of neem contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar via info@dar.nl of via 024 – 371 60 00 van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.