In 2019 speelde het Vierdaagse Orkest voor de laatste keer in Groesbeek. Gelukkig zijn de vooruitzichten voor 2022 goed: de Dag van Groesbeek tijdens de Nijmeegse Vierdaagse vindt  weer plaats  op 21 juli 2022. Het Vierdaagse orkest speelt in de avond van 20 juli 2022 op het Dorpsplein in Groesbeek.

Het Vierdaagse Orkest is een gelegenheidsorkest dat tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een concerten geeft op verschillende locaties. Henk van Raaij van het Vierdaagse Orkest: “we zijn blij dat we weer mogen! Met onze dirigent Bart van Zutven zijn we alweer begonnen aan de repetities. En net als andere jaren zijn onze concerten voor iedereen een feest! De muziek varieert van musicalmuziek tot licht klassiek en pop.” Henk vertelt dat ze het belangrijk vinden dat hun concert toegankelijk  is voor iedereen. Daarom is er bijvoorbeeld geen toegangsprijs en zorgt de organisatie ervoor dat het concert door iedereen bij te wonen is. ‘Ook als je bijvoorbeeld een rolstoel gebruikt, moet je bij dit concert kunnen zijn’, vindt Henk. Verder stipt Henk nog aan dat hij hoopt dat de samenwerking met de plaatselijke horeca weer net zo goed verloopt als in 2019.

Wethouder Sylvia Fleuren is bijzonder blij het prachtige Vierdaagse Orkest weer te mogen ontvangen. Ze vertelt: ‘De vorige concerten vielen erg goed in de smaak bij de toehoorders. Gevarieerd repertoire, sfeervolle entourage en muzikaal van hoge kwaliteit. En wat hebben we er allemaal weer zin in om er samen een feest van te maken!’