Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Onbetaald en soms dagelijks. Onze gemeente telt veel mantelzorgers. Met het mantelzorgcompliment steken we hen graag een hart onder de riem! 

Het mantelzorgcompliment is een cadeaubon van 50 euro. Heeft u een mantelzorger? Dan kunt u het compliment voor hem of haar aanvragen. Dit kan digitaal via het formulier op de website www.mantelzorgbergendal.nl. Aanvragen kan van 11 oktober tot en met 15 november 2021. We reiken het compliment in de eerste helft van december uit.

Wethouder Irma van de Scheur: “Met dit compliment laten we zien dat we blij zijn met de inzet van onze mantelzorgers.”

Voor wie is het mantelzorgcompliment?

U kunt het compliment aanvragen voor uw mantelzorger als u in de gemeente Berg en Dal woont en uw mantelzorger:

  • de zorg onbetaald doet;
  • meer dan 8 uur per week helpt over een periode van meer dan 3 maanden;
  • de hulp verleent als naaste (dus niet als professional).

U mag maximaal 1 compliment aanvragen. Een mantelzorger kan maximaal 1 compliment krijgen.

Vrijwilligers helpen bij het aanvragen

U kunt het compliment dit jaar alleen digitaal aanvragen via een formulier op de website www.mantelzorgbergendal.nl(externe link). Aanvragen kan niet telefonisch of per mail. Lukt het u niet om  het compliment zelf digitaal aan te vragen? En heeft u niemand die u kan helpen? Dan zijn er vrijwilligers die u kunnen helpen.  De vrijwilligers helpen u elke maandagochtend tussen 11 oktober en 15 november in de Körf aan het Kerkpad in Breedeweg en in Dorpshuis de Sprong aan de Prins Bernhardstraat 3 in Ooij. 

Vragen telefonisch stellen

Heeft u nog vragen? Dan kunt u van 11 oktober tot en met 15 november bellen met telefoonnummer 085- 040 60 66 (van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur). Laat uw naam en telefoonnummer achter, dan bellen ze u terug.