Op 17 april start de vervoersdienst AutoMaatje in de gemeente Berg en Dal. Forte Welzijn is hiervoor op zoek naar vrijwillige chauffeurs en naar vrijwilligers voor het servicepunt. Wilt u zich aansluiten bij het team van AutoMaatje Berg en Dal? Of wilt u meer weten? Stuur dan een mailtje naar automaatje@fortewelzijn.nl of bel naar 024-303 03 70.

In onze gemeente zijn er inwoners die niet zo mobiel zijn en niet voor hun eigen vervoer kunnen zorgen. Dan is het fijn als vrijwilligers dat doen.

Vrijwillige chauffeurs

Als chauffeur brengt u inwoners van de gemeente naar hun afspraak. Bijvoorbeeld naar de huisarts, de supermarkt of de bridgeclub. U haalt of brengt hen met uw eigen auto tegen een kleine vergoeding.

Vrijwilliger servicepunt

Als vrijwilliger van het servicepunt koppelt u inwoners die vervoer zoeken aan vrijwillige chauffeurs. Dat doet u met een computersysteem.

Vrijwillige vervoersdiensten

Er zijn in onze gemeente al verschillende vrijwillige vervoersdiensten, maar nog niet in alle dorpen. In Millingen, Leuth en Kekerdom rijdt een busje van de SWOM. In Ooij, Persingen en Erlecom is er de Klussendienst en in het dorp Berg en Dal rijdt de ToekToek! In Beek, Groesbeek, De Horst, Breedeweg en Heilig Landstichting was er nog geen vrijwilliger vervoersdienst. Met de komst van ANWB AutoMaatje hebben is daar nu ook vervoer. 

Meer informatie over AutoMaatje Berg en Dal staat op www.fortewelzijn.nl/automaatje(externe link).