Vrouwen zijn in de meerderheid bij de Berg en Dalse lintjesregen 2022. Bij de afgelopen lintjesregen ontvingen zes mannelijke inwoners een Koninklijke Onderscheiding. Reden voor burgemeester Slinkman om op te roepen tot het voordragen van meer vrouwen. Dat heeft effect gehad!

Burgemeester Slinkman: “Vrouwen doen zeker niet onder voor mannen als het gaat om vrijwilligerswerk. Toch gaat landelijk tweederde van alle lintjes nog steeds naar een man. Hoog tijd om dat te veranderen en al die stille krachten alsnog in een oranjezonnetje te zetten!”

De ingediende aanvragen zijn dus geen reden om nu op de lauweren te gaan rusten, vindt de burgemeester. Eén zwaluw maakt immers nog geen zomer. Hij hoopt dat verenigingen doorgaan met het voordragen van vrouwelijke vrijwilligers.  Er zit nog heel veel verdienste in het sportieve, culturele en maatschappelijke leven van Berg en Dal.

Burgemeester Slinkman: “En kijk ook verder dan degenen die lang bestuursfuncties vervullen. Voor hen natuurlijk alle waardering, maar vergeet ook al die vrouwen –en mannen!- niet die tientallen jaren de handjes letterlijk uit de mouwen steken. Op de velden, in de kantine en de schoonmaak.”