Op 24 april opende wethouder Annelies Visser het poëziepad in het dorp Berg en Dal. Een route langs 9 bankjes met naast elk bankje een gedicht van een inwoner. De wethouder liep een deel van de route en ging in gesprek met schrijvers van enkele gedichten. U loopt de route binnenkort toch ook? Trek uw wandelschoenen maar aan!

Opening poëziepad

Gedichten

Inwoner Dick van den Heuvel kwam met het idee om gedichten van mensen uit Berg en Dal  te koppelen aan de bestaande bankjesroute. Inwoners konden persoonlijke gedichten voor de banken insturen. Een jury koos de mooiste 9 gedichten. Die worden nu naast de bankjes geplaatst. Bij de bankjes zijn ook bloemen ingezaaid en struiken gepland. Deze plekken worden door buurtbewoners zelf beheerd.

Hoe loopt u de route?

Op www.bergendal.nl/poeziepad ziet u de route. U kunt de route printen of digitaal bekijken. Binnenkort komt de route ook op www.wandeleninbergendal.nl. U vindt de route dan door te zoeken op ‘Poeziepad’. Ook kunt u een flyer ophalen bij de VVV in Groesbeek (adres: Dorpsplein 1a, Groesbeek).

Doe de speurtocht

Op www.bergendal.nl/poeziepad vindt u een speurtocht. U ziet 9 verschillende ingezoomde foto’s. Schrijf bij de foto’s bij welke bank de foto genomen is. U kunt de uitslag voor 31 augustus mailen naar poeziepad@gmail.com. Drie juiste inzendingen ontvangen een leuk cadeautje. Vergeet u niet uw contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer) door te geven?

Deze activiteit is ook leuk om met kinderen te doen!