Vanaf 2026 moeten eigenaren van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen een warmtepomp aanschaffen als ze hun cv-ketel vervangen. Dit geldt niet voor mensen die een appartement of monument bezitten. Of voor een woning die de komende jaren op een warmtenet wordt aangesloten.

Woningeigenaren, instellingen en kleine bedrijven kunnen gebruik maken van subsidieregelingen die 30 procent van de gemiddelde investeringskosten dekken.

Het Energieloket helpt!

Wilt u uw woning verduurzamen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Laat het Energieloket(externe link) u dan helpen! De medewerkers beantwoorden uw vragen en geven persoonlijk en onafhankelijk advies. De medewerkers van het loket staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van persoonlijk advies. Bij hen kunt u niet alleen terecht voor onafhankelijk advies, maar ook voor praktische oplossingen die passen bij uw specifieke situatie.

Bij het Energieloket Berg en Dal in het gemeentehuis(externe link) kunt op afspraak iedere dinsdagmiddag terecht van 13.30 tot 17.00 uur.