Update 27 november: helaas komt de SRV-wagen niet naar onze gemeente!
De SRV-wagen heeft een ongeluk gehad en kan niet meer rijden. De wagen is met een vrachtwagen naar Nijmegen vervoerd. Daar kunt u een bezoek brengen aan de SRV-wagen en in gesprek gaan over ons erfgoed uit de wederopbouwperiode. Meer informatie vind u op de website van de gemeente Nijmegen(external link).

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Een groot deel van de gebouwen in onze gemeente komt uit de periode 1945-1960. Dat is de wederopbouwperiode; de jaren na de oorlog waarin we dorpskernen en het buitengebied herstelden. Maar hoe gaan we om met deze gebouwen in de tijd van woningnood en duurzaamheid? Slopen is niet altijd de juiste optie.

Ga hierover op 30 november in gesprek en laat uw mening horen! Het Gelders Genootschap komt die dag met een omgebouwde SRV-wagen naar onze gemeente. De wagen is ingericht met spulletjes uit de wederopbouwperiode en een escaperoom. De wagen staat van 13.00 tot 16.00 uur op het marktplein in Groesbeek.

Opgaven toen en nu

De gebouwen uit de wederopbouwperiode bepalen mee hoe onze dorpen en onze landschappen eruit zien. Maar er liggen grote, actuele opgaven. Er is woningnood en we moeten gebouwen duurzaam maken. Hoe pakken we dit aan? Hoe gaan we om met het erfgoed uit deze periode? Maar ook, welke uitdagingen waren er toen? Welke innovaties werden toen toegepast? En welke waarde hebben deze oude gebouwen nu voor ons? Daarover wil het Gelders Genootschap graag met u in gesprek.

Wat is het Gelders Genootschap?

Het Gelders Genootschap is een onafhankelijke organisatie die de gemeente adviseert over ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed. Zij gaat ook in gesprek met ambtenaren en bestuurders van de gemeente.