Forte Welzijn verzorgt in onze gemeente het welzijnswerk. Medewerkers van Forte ondersteunen inwoners bij initiatieven en activiteiten. Bijvoorbeeld bij bewegen. Hieronder kunt u lezen wat de Senioren Beweegcoach van het sportteam van Forte voor u kan betekenen.

Osama Arrogi is sinds kort de Senioren Beweegcoach van Forte Welzijn. Hij maakt samen met Barbara Burghard, Ferdi Roelofs en Loesan Bottema onderdeel uit van het sportteam van Forte. Osama is er voor inwoners van 55 jaar en ouder.

Senioren Beweegcoach Osama Arrogi

Samen kijken wat past

Osama: “Er zijn mensen van 55 jaar en ouder die heel actief zijn, maar ook mensen die minder goed kunnen bewegen. Ik kijk samen met hen welke sport- of beweegactiviteit past. Voor iedereen is er wel iets te vinden. Je moet alleen weten waar je moet zijn. Heeft iemand een leuk idee of initiatief gericht op het sporten en bewegen voor senioren? Ook dan kunnen ze daarvoor bij mij terecht. Samen kijken we dan hoe we dit idee uit kunnen voeren.”

Blijven bewegen na revalideren

Het sportteam staat in verbinding met de eerstelijnszorg, zoals huisarts en fysiotherapeut, en met sport- en beweegaanbieders. Zijn mensen klaar met de revalidatie? Dan kan de Senioren Beweegcoach gericht op zoek naar een passend beweegaanbod. De eerstelijnszorg verwijst naar de beweegcoach om aan de leefstijl te werken. En de beweegcoach verwijst naar hen als er meer hulp nodig is. “Ik kijk samen met de inwoner welke vorm van bewegen bij hem/haar past.”

Vragen of goede ideeën?

Wilt u weten welke sport- of beweegaanbieder bij u past? Of heeft u een leuk idee om iets nieuws op te zetten? Neem dan contact op met Osama via 06-13 46 41 51 of osama.arrogi@fortewelzijn.nl. Bent u jonger dan 55 jaar? Dan kunt u terecht bij Barbara, Ferdi of Loesan. Hun contactgegevens staan op www.fortewelzijn.nl/team(external link).

Vragen van sport- en beweegaanbieders

Het sportteam denkt ook graag mee met sport- en beweegaanbieders. Bijvoorbeeld als ze worstelen met vragen zoals: ‘wat kunnen we doen om nieuwe leden te werven’ of ‘onze trainers zijn toe aan nieuwe oefenstof’.

Sportstimulering Berg en Dal

Forte vormt samen met KION, SPOG, SPO Condor, Uniek Sporten, Montessori College en Kwiek Actieve Leefstijl het vaste team van Sportstimulering Berg en Dal. Lees meer over Sportstimulering Berg en Dal op www.sportstimuleringbergendal.nl(external link).