Taalmaatjes helpen nieuwe Nederlanders bij het leren van de Nederlandse taal. Wilt u ook een taalmaatje worden? Kom dan 19 april naar het gemeentehuis in Groesbeek. U kunt dan vragen stellen aan mensen die al taalmaatje zijn of aan de medewerkers van de gemeente. U kunt binnenlopen van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt ook bellen, appen of mailen naar Elisabeth Loman, 06-18706142, e.loman@bergendal.nl. 

Wat doet een taalmaatje?

Een taalmaatje spreekt 1 keer per week met de inwoner af om samen de Nederlandse taal te leren. Dit kunnen bijeenkomsten zijn tussen 1 en 2,5 uur. Dit spreekt u samen met de inwoner af. U bent taalmaatje voor 1 jaar voor de betreffende inwoner. Vindt u het leuk en wilt u doorgaan? Dan wordt u na 1 jaar gekoppeld aan een nieuwe inwoner. 

Wat doet de gemeente voor een taalmaatje?

De gemeente koppelt de inwoner die de taal wilt leren aan een taalmaatje. De gemeente is altijd bij de eerste kennismaking. We zorgen ook voor leermateriaal zodat u de inwoner goed kunt begeleiden bij het Nederlands leren. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten met de taalmaatjes om u nog beter te kunnen begeleiden. Heeft u vragen? Dan staan wij altijd voor je klaar.