Wat doet u zaterdag 25 september met Burendag? In Leuth steken inwoners die dag de handen uit de mouwen. Ze gaan de borders in het dorp extra aandacht geven. De borders zijn in 2020 aangelegd vanuit het Groenplan Leuth. 

Wethouder Sylvia Fleuren helpt mee. Zij doet om 11.30 uur de officiele aftrap op het Kerkplein. Iedereen is zaterdag welkom om te komen kijken en meehelpen. 

Na de aftrap door de wethouder en een drankje met wat lekkers gaat iedereen aan de slag. Ivo Hermsen van de Overhaag geeft advies. Komt u helpen? Neem dan uw eigen hark, schop en/of schoffel mee. 

Groenplan Leuth

In 2020 is Leuth groener geworden. Verschillende plantvakken zijn verfraaid. In verschillende straten hebben parkeervakken plaats gemaakt voor groen en bomen. Inwoners die graag een boompje in de eigen tuin wilden hebben dit gekregen. Zo is niet alleen de openbare ruimte groener geworden, maar ook de Leuthse tuinen. 

Het vergroenen van Leuth staat op de dorpsagendsa Leuth. Inwoners zijn hiermee aan de gang gegaan. De werkzaamheden zijn al een tijdje geleden afgerond. Helaas was het door corona niet mogelijk om het nieuwe groen te 'openen'. Daarom wordt er tijdens de Burendag alsnog bij stilgestaan.