Musea

Museumpark Orientalis

Een bijzondere reis door het Midden-Oosten! Het natuurrijke museumpark Orientalis met zijn huizen en interieurs, straten en dorpen in oosterse stijl biedt een frisse kijk op de drie religies die bepalend zijn geweest voor het moderne Europa: jodendom, christendom en islam.

Orientalis wil meer zijn dan een museum: het is een plaats waar mensen met verschillende culturen en levensbeschouwingen elkaar kunnen ontmoeten.

http://www.museumparkorientalis.nl/nl/

Afrika museum

Het Afrika museum laat u met inspirerende presentaties, tentoonstellingen en speciale activiteiten kennismaken met de rijkdom van Afrikaanse culturen.

Het binnenmuseum toont u een unieke verzameling Afrikaanse kunst. In het buitenmuseum wandelt u door dorpen en woonerven uit verschillende delen van Afrika.

https://afrikamuseum.nl/

Vrijheidsmuseum

Op één van de mooiste plekken van Nederland, tussen de heuvels en bossen ten zuiden van Nijmegen ligt het Vrijheidsmuseum. Typische jaren ’40 geuren, diorama’s, originele filmbeelden, toespraken en muziek nemen u mee naar de bevrijdingsgeschiedenis en wederopbouw van Nederland en Europa. Ook het duurzame gebouw zelf, de 12 meter hoge Dome, is een attractie en heeft een sterke gelijkenis met een enorme parachute.

www.vrijheidsmuseum.nl

Pagina opties