We willen meer zonnepanelen op grootschalige (bedrijfs)daken. Daarom hebben wij Groendus en Sungevity gevraagd om acties te ondernemen om ondernemers, scholen en verenigingen te stimuleren om meer zonnepanelen op daken te plaatsen. 

Binnenkort sturen Groendus en Sungevity ondernemers een brief met een aanbod. Ondernemers met de grootste daken bellen zij om mee te doen. Hierna organiseren zij op 13 september een verdiepende sessie met de geïnteresseerden, een zogenaamde lunch & learn. 
Vervolgens start met iedere ondernemer een afzonderlijk traject waarin de persoonlijke situatie en financiën bekeken worden. Ook krijgen de ondernemers hulp bij bijvoorbeeld een subsidieaanvraag. 

Wethouder Sylvia Fleuren en Nelson Verheul zijn blij met dit initiatief: “Op ieder dak een zonnevlak. Dat is ons streven”.

Aanmelden voor de lunch & learn of meer informatie? Kijk op de website van Groendus en Sungevity via www.zonopbergendal.nl(externe link)

Een klimaatneutraal Berg en Dal

De gemeente Berg en Dal wil klimaatneutraal zijn in 2050, en bij voorkeur in 2040. 
Ook willen zij in 2023 16% duurzame energieopwekking binnen de eigen gemeente. Daarnaast ondertekende de gemeente Berg en Dal het Gelders Energieakkoord. Hierin is een CO2-reductie van 55% in 2030 ten opzichte van 1990 afgesproken.