De gemeente gaat de vloer van zwembad De Lubert vervangen. Dit gebeurt van maandag 13 september tot maandag 4 oktober 2021. Het zwembad is dan gesloten voor publiek.

Vervangen vloer

De gemeente had de werkzaamheden aan de vloer eigenlijk in 2022 gepland. De werkzaamheden zijn naar voren gehaald omdat de kwaliteit van de huidige zwembadvloer sneller achteruit gaat dan voorzien. De beschermlaag op de huidige vloer komt namelijk steeds losser te liggen. Dit zorgt voor gevaarlijke en onhygiënische situaties. Een zwembadvloer moet waterdicht, antislip en goed te reinigen zijn.

De nieuwe vloer voldoet aan alle wettelijke regels voor hygiëne en veiligheid.

In de drie weken dat het zwembad gesloten is passen we ook een aantal technische installaties aan. Hiermee voorkomen we dat het zwembad nog een keer een periode dicht moet.

Wat betekent de sluiting voor zwembadgebruikers?

Door de sluiting worden de lesroosters voor zwemlessen drie weken opgeschoven. Pashouders krijgen drie extra weken op hun pasje bijgeboekt. Verenigingen die gebruik maken van het zwembad krijgen uiteraard geen rekening voor de drie sluitingsweken.

Wethouder Annelies Visser

“Hygiëne en veiligheid voor onze zwembadgebruikers staan voorop. Daarom moeten we helaas De Lubert voor korte tijd sluiten. We doen er alles aan het zwembad vanaf 4 oktober weer te openen. Zodat bezoekers weer baantjes kunnen trekken en de zwemlessen opgepakt kunnen worden.“