We gaan onze gemeente groener maken. Binnen de dorpskernen vervangen wij klinkers en stenen door planten en bomen. Dit doen we samen met inwoners. We hebben daarom een oproep gedaan om plekken aan te wijzen die planten of bomen kunnen gebruiken. Deze oproep heeft meerdere locaties opgeleverd. Bij deze locaties gaan we aan de slag. 

Waar gaan we aan de slag?

De komende periode gaan we aan de slag bij de volgende straten;

  • Hazeldonklaan in Beek
  • Oranjelaan in Berg en Dal
  • Reestraat in Groesbeek De Horst
  • De Eg in Groesbeek
  • Nieuwe Drulseweg in Groesbeek
  • Piet Heynstraat en Karel Doormanstraat in Groesbeek

Op www.bergendal.nl/vergroenen ziet u welke delen van de straten we gaan vergroenen. Op de foto ziet u een voorbeeld van het vergroenen van een deel van de Karel Doormanstraat in Groesbeek.

Woont u in de buurt van de locaties? Dan krijgt u nog een brief met meer informatie en de startdatum van de werkzaamheden.

Weet u een goede plek die meer groen kan gebruiken?

Weet u een versteende plek op gemeentegrond die meer groen kan gebruiken? Laat het ons weten via www.samenbergendal.nl(externe link).

Wilt u uw eigen tuin groener maken?

Stenen eruit, groen erin! Met elkaar kunnen we het verschil maken. Kijk op samenbergendal.nl(externe link) en klik op vergroenen. Hier staan tips om tegels uit uw eigen tuin te halen. Ook kunt u hulp vragen bij een buurtactie om uw straat op te fleuren.

Waarom vergroenen?

Onze zomers worden steeds warmer en er zijn vaker flinke regenbuien. Met groen houden we de buurt lekker koel. En in een groene omgeving kan regenwater makkelijker wegzakken in de grond. Maar groen betekent ook meer leefruimte voor verschillende soorten planten, insecten en dieren. En het zorgt voor een fijne en mooie omgeving om in te wonen.