Wat is RSS?

RSS staat voor Really Simple Syndication. Met RSS kunt u een automatische waarschuwing krijgen als op onze website een artikel toegevoegd wordt.
Om de berichten te kunnen bekijken, heeft u een RSS-reader nodig (zie hieronder). Met de RSS-reader en de RSS-feeds kunt u direct zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen.

Waarom is RSS handig?

RSS kan u veel werk uit handen nemen. Als u bijvoorbeeld dagelijks een groot aantal vaste websites bezoekt met ieder hun eigen informatie, dan moet u al deze sites afzonderlijk bezoeken. U moet de site opzoeken, kijken of er nieuws voor u is en vervolgens doorgaan naar de volgende site. Met RSS krijgt u telkens als er iets nieuws van uw gading wordt geplaatst een melding. Zelf zoeken is (bijna) niet meer nodig.

Hoe kan ik de RSS-feed van de gemeente Berg en Dal bekijken?
Er zijn meerdere opties om een RSS-feed te kunnen bekijken. Onderstaand lichten wij twee opties toe.

Via een RSS-reader

Met de RSS-reader en de RSS-feeds kunt u direct en op een centraal punt zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen. Voorbeelden met RSS-readers zijn Outlook en Internet Explorer. Maar er zijn ook applicaties die speciaal bedoeld zijn als RSS-reader (ook voor mobiele telefoon of tablet). Voorbeelden van (gratis) populaire apps zijn Newsify (alleen voor iOS gebruikers) en Feedly.

Via e-mail notificaties

U kunt er ook voor kiezen nieuwe berichten die verschijnen in de RSS-feed automatisch naar u toe te laten e-mailen op het moment dat deze gepubliceerd worden. U heeft dan geen RSS-reader nodig. Dit is een handige optie wanneer u geen andere RSS-feeds volgt of wanneer u graag op deze wijze het laatste nieuws ontvangt. Populaire websites waarop u heel eenvoudig (en gratis) e-mail notificaties voor een RSS-feed kunt instellen zijn Blogtrottr en FeedMyInbox. Het instellen doet u direct op de homepage van deze websites, in drie eenvoudige stappen:

  1. U voert de URL van onze RSS-feed in. De URL is: https://www.bergendal.nl/rss/content-list?type%5B%5D=news&sort_by=published_at&sort_order=DESC
  2. U voert uw e-mail adres in;
  3. U stelt in met welke frequentie u e-mailnotificaties wil ontvangen. U kunt kiezen voor 'realtime' (direct op het moment dat nieuws gepubliceerd wordt ontvangt u een e-mail notificatie). Maar u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen dagelijks één e-mail te ontvangen met een overzicht van de nieuw gepubliceerde berichten.

Wat kost RSS?

De meeste RSS-feeds zijn gratis. Die van de gemeente Berg en Dal ook.

RSS-feeds van de gemeente Berg en Dal

Op dit moment hebben wij de volgende RSS-feed geactiveerd:

  • Nieuws