Woont u in de gemeente Berg en Dal. Dan krijgt u de aanslag voor de gemeentelijke belastingen van Munitax. Op de website www.munitax.nl vindt u alle informatie over uw gemeentelijke belastingaanslag.

U vindt er informatie over de tarieven, het inzien van uw taxatieverslag en het maken van bezwaar. U kunt via de website ook kwijtschelding aanvragen en een automatische incasso aanvragen of veranderen. Of vraag er uw afvaloverzicht op, voor uw afvalstoffenheffing. Ook voor informatie over de OZB (de onroerende zaakbelasting), toeristenbelasting en rioolheffing kunt u terecht op de website van Munitax.

De WOZ  (waardering onroerende zaken)

Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Kijk op www.munitax.nl/woz voor meer informatie. Heeft u toch liever persoonlijk contact? Bel dan met 024 678 09 62. Ze zijn te bereiken op maandag t/m vrijdag van 08.30 -12.30 uur. Kunnen ze uw vraag niet meteen beantwoorden? Dan maken ze een terugbelnotitie en bellen u zo snel mogelijk terug.

Eenvoudig en gratis bezwaar maken

In dit animatiefilmpje ziet u hoe Munitax de WOZ-waarde berekent en hoe u zelf eenvoudig en gratis bezwaar kunt maken.  Als u dit via een 'gratis' bureau doet, moet de gemeente dat bureau een vergoeding betalen. Dat kost veel (gemeenschaps)geld. Zonde, want bezwaar maken kunt u heel eenvoudig zelf zonder dat dat (gemeenschaps)geld kost.

Het taxatieverslag

Wilt u weten hoe de WOZ-waarde van uw pand is opgebouwd? Kijk dan in het taxatieverslag. U vindt het taxatieverslag op de website van MijnOverheid www.mijn.overheid.nl onder de knop Wonen. Daarvoor heeft u uw DigiD nodig. Een voorwaarde is wel dat de belastingaanslag op uw naam staat. U kunt uw taxatieverslag daar als volgt vinden:

  1. Klik op het item ‘Wonen’ in de linkerkantlijn
  2. Kies voor ‘Bekijk WOZ-gegevens’ in het rechter vak
  3. Klik op het adres waarvan u het taxatieverslag wilt inzien
  4. Kies voor ‘Taxatieverslag van uw gemeente’

Heeft u geen DigiD dan kunt u dit aanvragen op www.digid.nl. Bent u niet in de gelegenheid om DigiD aan te vragen of betreft het een niet-woning? Maak dan gebruik van het contactformulier op www.munitax.nl

Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u bellen met Munitax via telefoonnummer 024-67 80 962. Munitax is elk werkdag telefonisch bereikbaar tussen 8.30-12.30 uur.

Twijfelt u over de juistheid van uw aanslag? Of bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Dan adviseren we u altijd eerst te bellen met Munitax. Eén telefoontje kan veel ophelderen en een bezwaarprocedure voorkomen. En daar zijn zowel u, als Munitax, bij gebaat.

Waterschapsbelasting

Voor vragen over de waterschapsbelasting kunt contact opnemen met BSR via telefoonnummer 0344 704704. BSR is bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur. Of kijk op de webiste van BSR www.bsr.nl.