De gemeente Berg en Dal en de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal (STER) zetten zich in om Berg en Dal toegankelijk(er) te maken voor bezoekers met een beperking. De STER en de gemeente werken daarbij samen met Ongehinderd.nl(externe link). Ongehinderd keurt bedrijven of locaties en deelt deze informatie met de ruim 120.000 gebruikers van hun app en bezoekers van hun website. Er staan al verschillende bedrijven en locaties van Berg en Dal in de app.

Deelname aan Ongehinderd

Deelname aan Ongehinderd kan momenteel al vanaf € 75,- en houdt het volgende in:

  • Inzicht in de toegankelijkheid van uw onderneming middels een quick scan toegankelijkheid;
  • Mondeling quick wins verbeterpunten door de keurmeester (tegen betaling is een uitgebreidere schriftelijke rapportage of zelfs het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid mogelijk);
  • Direct voor 2 jaar op positieve wijze zichtbaar met foto’s in de Ongehinderd app met zo’n 120.000 gebruikers.

Bedrijven die gescand zijn en toegankelijk genoeg zijn, kunnen deelnemen aan de promotiecampagne van Zorgeloos op Vakantie. Ze worden opgenomen op de website www.zorgeloosopvakantie.nl(externe link) (onderdeel van visitnijmegen.nl(externe link)). Hierop staan tal van toegankelijke uitjes en ondernemers én verwijzen we naar de app van Ongehinderd. Dit jaar zetten we extra in op het vergroten van het bereik van deze website door social media artikelen, advertenties in reguliere media en het bezoek van influencers dit voorjaar met een groot bereik onder de doelgroep van rolstoelgebruikers.

Interesse?

Stuur dan een bericht aan Tessa Groenen, projectleider Zorgeloos op Vakantie, zorgeloos@bergendal.nl.